Положен камен темељац за ивестицију вредну преко милион евра!

312258785_541194468015124_8043115906267726612_n
Facebook

Данас су  помоћник министра пољопривреде Александар Богићевић, председник општине Кучево др Иван Рајичић и власник винарије и дестилерије „Пруна“ Слободан Илић свечано положили камен темељац на објекту будуће винарије „Пруна“ ( МЗ Вуковић).
Овај пројекат представља проширење постојећих капацитета фирме „Пруна“, укупна вредност радова износи 72 милиона динара, а 40 милиона динара средстава је обезбеђено од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде преко подстицаја у сектору производње вина, за инвестиције које се односе на изградњу објекта винарије и куповину нове опреме, уређаја и машина у функцији производње вина.
Сектор виноградарства и винарства представља један од најперспективнијих у Србији, улагањем у ову област стимулише се и развој туризма. Полагању камена темељца присуствовали су и председник СО Кучево Бранко М Кецман, председник Националног савета Влаха  Новица Јаношевић,заменик председника општине Кучево Ненад Микић, чланови Општинског већаМилош Петровић, Бојан Тадић и Слободан Стокић, предстаници институција и удружења  задужених за развој пољопривреде Браничевског округа, и други.

Loading