Подељено више од 200 канти за смеће мештанима Мустапића, Мишљеновца и Љешнице

20221010_132500
Facebook

Мустапић је прво село у општини Кучево у којој је ЈКП Кучево отпочело са прикупљањем и одношењем смећа по моделу директног уговарања са корисницима. Овим корисници, заједно са корисницима из Мустапића и Љешнице дуги низ година није обезбедјен адекватан начин за одлагање смећа у домаћинствима. До сада су ови корисници прикупљали смеће у џакове и веома често се дешавало да пси луталице покидају џакове и развуку смеће по улици стварајући нехигијенске услове.

Из тог разлога, данас је уручено  154 комада канти за смеће корисницима у Мустапићу, 39 канти за смеће у Мишљеновцу и 11 канти за смеће у Љешници ( тај број корисника је потписао индивидуалне уговоре о услузи одвожења смећа са ЈКП Кучево).

Канте је председнику МЗ Мустапић, Бобану Радуловићу, уручио члан Општинског већа задужен за екологију Слободан Стокић, а уручивању је присуствовао и одборник из Мустапића Живорад Пантић. Овом приликом Стокић је позвао  мештани Мустапића, Мишљеновца и Љешнице да се јаве својим председницима савета месних заједница до суботе и да у суботу дођу да преузму своје канте за смеће.

Стање са екологијом у нашој општини дигнуто је на знатно виши ниво од када су на функцијама Даријан Дрикић (помоћник председника општине за ову област) и Слободан Стокић, као ресорни члан Општинског већа

Стокић је и  на последњој седници Већа покренуо иницијативу да се у селу Волуја уведе услуга одвозења смећа по новом систему наплате. Нови систем наплате, за разлику од старог који се рачуна по квадрату у домаћинству је коректнији, јер поред паушалног фиксног дела који износи 300 динара по домаћинству корисници ће плаћати по члану домаћинства 60 динара. У Волуји ће услуга одвожења смећа мештанима бити омогућена од 1. Новембра 2022, када ће се истовремено мештанима поделити канте и контејнери и очистити део дивље депоније у овом селу.

Канте и контејнери, као санација дивљих депонија обезбеђена је из буџета општине Кучево.

 

Loading