Током појачане контроле саобраћаја откривено близу 11 000 прекршаја

IMG_0650
Facebook

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да је током протекла три дана акције појачане контроле учесника у саобраћају  контролисано 33.739 возила, при чему је откривено укупно 10.846 саобраћајних прекршаја.

 

Највећи број учесника у саобраћају, укупно 5.292, санкционисан је због прекорачења брзине, док је због некоришћења сигурносног појаса кажњено 2.066 возача, односно путника.

Такође, спроведено је алкотестирање 28.376 возача, а због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја је искључено 848 возача.

Чак 161 возач задржан је на трежњењу у службеним просторијама због управљања возилом са више од 1,20 промила алкохола, а у службеним просторијама задржано је и 27 возача због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци.

У Сомбору је 30. септембра из саобраћаја искључен 47-годишњи возач, који је у 16.28 часова затечен да управља путничким возилом са чак 3,10 промила алкохола у организму. Он је задржан у службеним просторијама и против њега је поднета прекршајна пријава због насилничке вожње.

Највише прекршаја откривено је на територији Полицијске управе у Новом Саду – 952, док је на територији Полицијске управе у Чачку откривено 884, а на територији Полицијске управе за град Београд 846 прекршаја.

С обзиром на то да предстоји период неповољнијих временских прилика, што ће отежати услове за одвијање саобраћаја, Управа саобраћајне полиције апелује на све учеснике у саобраћају да повећају опрезност и поштују саобраћане прописе како би стање безбедности саобраћаја било што повољније.

Loading