Позив ученицима за бесплатну Летњу школу програмирања

IMG_0017
Facebook

Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Фондација Петља и Програм Уједињених нација за развој (УНДП) позивају све ученике старијих разреда основних школа да се пријаве за Летњу школу програмирања која ће бити организована у Вршцу.

Летња школа програмирања се одржава у два термина, од 12. до 20. августа и од 20. до 28. августа 2022. године. Полазницима и полазницама је обезбеђен смештај и исхрана на бази пуног пансиона у „Дому ученика средњих школа Вршац“. Настава ће се одвијати у школском центру „Никола Тесла“ недалеко од Дома. Осим стручног дела програма из области рачунарства, за полазнике и полазнице ће бити организовани и разговори са стручњацима из ИТ индустрије, као и рекреативне активности попут излета, квизова и вечери друштвених игара.

Смештај, исхрана и програм Летње школе програмирања су бесплатни за полазнике и полазнице, док трошкове превоза сносе родитељи или старатељи.

Заинтересовани ученици и ученице се пријављују електронским путем линка https://forms.office.com/r/Si1eYw5mSw најкасније до 21. јула 2022. године. Упитник који је на овом линку заинтересовани полазници и полазнице попуњавају заједно са родитељем или старатељем.

Такође, заинтересовани ученици и ученице на Петљиној платформи самостално раде тест из програмирања у једном од текстуалних програмских језика (Python/C#/C++). На основу резултата теста биће формиране групе, како би ученици и ученице похађали програм прилагођен њиховом предзнању.

Коначну селекцију ће обавити стручна комисија и најкасније до 28. јула 2022. године и обавестити изабране ученике и ученице и њихове родитеље или старатеље.

За додатне информације и појашњења пишите на loop@petlja.org.

Летња школу програмирања организује Фондација Петља, у оквиру пројекта „Изградња кључних рачунарских компетенција – ка радној снази будућности“, који спроводи УНДП у партнерству са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, уз подршку Владе Републике Србије.

извор Министарство просвете, науке и технолошког развоја,

 

Loading