Одржана Свечана седница Скупштине општине Кучево поводом Дана општине

DSCN1908
Facebook

Општина Кучево 08. јул обележава као Дан општине у знак сећања на 08.јул 1882. године када је својим Указом краљ Милан Обреновић селу Горња Крушевица дао статус варошице и име променио / вратио у Кучево. Тим поводом, у ОШ „Угрин Бранковић“ у Кучеву, одржана је Свечана седница Скупштине општине којој су, сем министра Томислава Момировића, шефа кабинета министарке Марије Обрадовић Александра Ловчанског, пиосуствовали и градоначелници Пожаревца Саша Павловић и Смедерева Јован Беч, потом председници општина и Скупштина општина Петровац, Жабари, Деспотовац, Жагубица, Мајданпек , Мало Црниће и братске општине Врњачка Бања, високи представници МУП-а, министарства одбране, носиоци највиших судских и других државних функција, компанија и предузећа које послују на територији наше општине као и многобројне друге личности из политичког, привредног и јавног живота округа и Србије. На почетку седнице Градски женски хор „Барили“ из Пожаревца је отпевао химну, потом се присутнима обратио председник Скупштине општине Кучево Бранко М. Кецман, уследио је филм о урађеном у претходне две године, у наставку је говорио председник општине др Иван Рајичић а онда је уследило подела признања најзаслужнијим у претходном периоду :

Специјално признање за животно дело

Златану Забуковецу

Специјално признање за освојену бронзану медаљу на државном првенству
Матији Јовићу Џудо клуб“Кучево“

Захвалницу за допринос развоју екологије
Удружењу грађана „Зелена Оаза Кучево“

Захвалницу за подизање квалитета услуга превоза путника
Бранку Тисмонаревићу – Компанија Арива Литас

Повељу за допринос светској културној баштини
Ђорђу Марјановићу
Повељу за допринос ликовној уметности
Миодрагу Надлачком
Повељу за допринос иновативним методама у образовању
Јелени Живановић – ОШ „Вељко Дугошевић“ Турија

Повељу за развој пољопривреде
Љубомиру Рајићу

Плакету за допринос развоју привреде
Драгану Стевановићу

Плакету за допринос развоју привреде
Coca-Cola HBC Srbija Пунионица минералне воде Нересница
„Роса Хомоље“

Плакету за допринос развоју локалне самоуправе
Марији Обрадовић

Плакету за допринос развоју инфраструктуре
Томиславу Момировићу

После доделе признања присутнима се обратио министар Момировић и на крају је уследио културно уметнички програм : хор Основне школе „Угрин Бранковић“ под вођством
наставника Немање Ћамиловића отпевао је песму „Нека љубав победи“, Анђела Крајић на клавиру  је одсвирала „Валцер бр 2“ Шостаковића и  КУД „Штуле“ из Волује је одиграо сплет игара.

Loading