Одржана промоција романа „Вакуум“ ауторке Јоване Дишић

foto lična arhiva Jovana Dišić
Facebook

У читаоници Библиотеке „Никола Сикимић  Максим“ у Кучеву уз присуство великог броја званица одржана је премијерна Промоција романа „Вакуум“, ауторке Јоване Дишић.  Да је велико интересовање владало  за овај догађај сведочи и чињеница да је библиотечка читаоница  била премала  за све људе који су дошли

О књизи су говориле: уредница домаће књижевности у Вулкан издаваштву Марија Радић, класични филолог , уредник и књижевни преводилац Јована Раденковић и ауторка романа Јована Дишић .

Говорило се о значењу саме речи „вакуум”, шта за нас представља вакуум, и какво значење има у роману ?

Реч „вакуум“ најближе бисмо могли одредити као празан простор. У овом роману та реч добија и многа друга значења, али једно не губи: вакуум је међупростор између бити и не бити. Хамлетовско питање бити ил’ не бити одзвања више од четири века. Ипак, и данас је величанствено то што свако од нас има прилику да на то питање да сопствени одговор. Вакуум је прича о томе.

Јована Дишић рођена је 1987. године у Пожаревцу. Основне и мастер студије завршила је на Филолошком факултету у Београду. До сада је објављивала кратке приче. Како ју је одувек интересовала фолклористика, објавила је неколико научних радова у оквиру те области.

Ради у библиотеци у Кучеву.

Loading