До 19. јуна појачана контрола камиона и аутобуса

IMG_0590
Facebook

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, ће од сутра до 19. јуна спровести акцију појачане контроле саобраћаја која ће бити усмерена на откривање прекршаја које чине возачи аутобуса и теретних возила. Ова акција спровешће се у 30 европских земаља које су чланице ROADPOL (Мрежа саобраћајних полиција Европе).

Саобраћајна полиција ће током трајања акције усмеравати патроле првенствено на путеве са најинтензивнијим саобраћајем аутобуса и теретних возила, а посебан акценат ће бити стављен на контролу поштовања одредби Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима, контролу превоза терета, као и контролу испуњености општих услова за учешће у саобраћају возача теретних возила и аутобуса.

Од почетка ове године, возачи теретних возила изазвали су укупно 1.384 саобраћајне незгоде у којима су погинуле 24 особе, а повређено укупно 380 особа.

Возачи аутобуса су од почетка године изазвали укупно 22 саобраћајне незгоде, у којима су погинуле три, а повређено укупно 59 особа.

У последњој међународној акцији усмереној на контролу аутобуса и теретних возила, која је спроведена у фебруару ове године, саобраћајна полиција контролисала је 1.390 аутобуса и 14.094 теретна возила, а откривено је 626 прекршаја које су учинили возачи аутобуса и 8.916 прекршаја које су учинили возачи теретних возила.

извор топпрес

Loading