Упозорење РХМЗ : од данас до суботе временске непогоде

Photo0198
Facebook

Пљускови и грмљавине који се очекују данас и сутра локално ће бити праћени градом, јаким ветром и количином падавина већом од 20 мм за кратко време. У петак и суботу падавине ће се интензивирати, па се местимично очекује од 30 до 60 мм кише за 24 х, пише у најновијем упозорењу РХМЗ-а.

Kако каже метеоролог Марко Чубрило, стабилизација следи око 13. јуна. Затим је око 16. јуна могуће још једно освежење, док се према 20. јуну рачуна на стабилно и топло време.

„Од вечерас па све до суботе под утицајем висинског циклона над највећим делом региона промењљиво облачно, мало свежије, али спарно и веома нестабилно. У среду ће се нестабилности у таласима ширити са југозапада ка истоку и севеористоку региона доносећи кишу, грмаљвину, а локално може бити и временских непогода. Најмање нестабилности над истоком и југоистоком Србије, али се после подне и увече и тамо очекује веома нестабилно време“, истиче Чубрило.

У наредна два дана (четвртак и петак) нестабилно уз честе грмаљвинске пљускове, а биће услова и за временске непогоде.Наредних дана мало свежије уз максимуме од +18 до +24 степена Целзијуса, док се после 12.6. очекују макисмуми од +23 до +29 степени Целзијуса. Око 16.06. је могуће још једно пролазно освежење, док би затим могло уследити ново отопљење. Од среде па до суботе, а можда и у суботу веома нестабилно уз честе грмљавинске пљускове и локалне временске непогоде.

извор:паланкаданас

Loading