Локална самоуправа организује посету Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду

MPS_webFormati
Facebook

Међународни сајам пољопривреде, 89. по реду, ове године биће одржан од 21. до 27. маја на Новосадском сајму. На овогодишњој манифестацији представиће се око 1.100 излагача, земља партнер је Мађарска, а долазак су до сада потврдили и излагачи из још 18 земаља – Италије, Чешке, Холандије, Шпаније, Турске, Белгије, Индонезије, Аустрије, Данске, Румуније, Бугарске, као и државе у региону.

Сајам се коначно враћа у свом традиционалном термину и формату, а да су и ове године остали заступљени сви сегменти који су били и ранијих година попут националне изложбе сточарства, органске производње и географског порекла, али и пчеларске производње.

Четвртак ће традиционално бити дан за сточаре посвећен вечери шампиона и оцени квалитета. Ове године имаћемо и једну новину, с обзиром да полако идемо ка прослави јубилеја, на сајму ће бити организована и једна ретроспектива развоја пољопривреде Војводине, а кроз историју ратарства деца ће имати прилике да виде како се пољопривреда развијала од рала до најсавременијих машина.

Ово је једна од најпрестижнијих и најстаријих манифестација овог типа у југоисточној Европи. На националној изложби стоке са пратећом изложбом генетских потенцијала, и ове године биће присутна најбоља грла говеда, пре свега говеда товне расе, коња, оваца и коза. Оно што посебну привлачи пажњу то је присуство аутохтоних раса говеда, коња, оваца и коза и сигурно да је уз националну изложбу стоке ово један битан сегмент ове манифестације.

Ове године традиционално ће под покровитељством министарства бити одржана изложба органских производа, производа са ознакама географског порекла и српски квалитет, биће присутни и произвођачи занатског пива, док ће у хали 23 излагати пчелари, погон “Наш мед”, као и удружење Савез пчеларских организација Србије.

Општина Кучево са пољопривредним произвођачима ће организовано посетити Међународни сајам пољопривреде у четвртак 26. маја са организованим превозом и повратком. Планирани полазак је у 06:00 часова, а повратак је најкасније до 21:00 часова. Средства за превоз и паркинг, као и за карте за улазак на Новосадском сајму су обезбеђена из Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за општину Кучево за 2022. годину. Вођа пута је Данијел Чикаревић.

Позивамо све заинтересоване за одлазак на Међународни сајам пољопривреде да се пријаве на број телефона 012/852/141 или у канцеларији број 11, Одсек за пољопривреду Општинске управе општине Кучево.

Loading