Укинуте све корона мере за улазак у Републику Србију

90376795_229665204844586_1710970402127216640_n
Facebook

Влада Републике Србије саопштила је да од  данас (уторак, 3. мај), престају да важе све мере контроле и ограничења за улазак лица у Републику Србију, у вези са заразном болешћу Covid-19, како за стране тако и за домаће држављане.

Од поноћи, држављани Србије као и страни држављани, при уласку у земљу нису у обавези да имају негативан ПЦР тест, брзи антигенски тест, доказ о прележаној болести нити потврду о вакцинацији, без обзира на то из које земље света долазе у Републику Србију.

Одлука о слободном уласку грађана Србије и страних држављана у земљу донета је на основу тренутне епидемиолошке ситуације у нашој земљи и у складу је са одлукама већине земаља Европе и региона.

Надлежне институције настављају да прате развој епидемиолошке ситуације у Србији из сата у сат и благовремено ће обавештавати јавност.

Битно је напоменути да ова одлука не значи да је пандемија коронавируса завршена и да грађани не треба да воде рачуна о свом здрављу.

На снази остаје препорука о ношењу маски у затвореном простору, док је ношење маски у здравственим установама обавезно.

Ковид амбуланте, пунктови за тестирање на присуство заразне болести Covid-19 и пунктови за вакцинацију настављају да раде уобичајено, наводи се у саопштењу.

Loading