Звижд укњижио нова три бода

IMG_20220416_172131
Facebook

Победом над чврстом и незгодном екипом Обилића из Живице Звижд је наставио поход ка освајању шампионске титуле Браничевске окружне лиге и повратак у зонашко друштво. „Вукови са Пека“ су први пут озбиљно запретили у 8. минуту када је капитен и најбољи актер данашњег сусрета, Терзић,  продро по левој страни, ушао у казнени простор и оштро центрирао по земљи али нико није успео да захавати ту лопту. У 15. мионуту Колески је по десној страни избацио Смиљанића али није уследила права завршница. Мирковић је у 23. минуту упутио добар ударац са неких 22 метра али преко пречке. До 26. минута гости су играли са играчем мање јер је на меч каснио Дудић који је тек тада стигао и ушао у игру. Најбољу прилику у првом делу имао је Терзић у 36. минуту када га је Ракићевић упослио на левој страни, он утрчао и снажно шутирао, али преко пречке. У 49. минуту Звижд пропушта идеалну прилику : Мирковић продире по левој страни, центрира, голман гостију греши, лопта пада на главу Смиљанића али овај слабо шутира главом и шанса пропада. Четири минута касније Маркићевић са средине терена избацује Смиљанића који истрчава сам пред вратара Обилића, шутира са петнаесетак метара  али недовољно добро па му  Митић парадом зауставља ударац. У 67. минуту поново Маркићевић упошљава Смиљанића који са 20 метара шутира преко пречке. И коначно, у 68. минуту Мирковић додаје до Ракићевића, овај са корнер линије шаље повратну лопту до Маркићевића који са седам метара шутира, Митић  у паду руком мало захвата лопту али она завршава иза његових леђа у мрежи. До краја утакмице виђена је велика борба, са доста жутих картона али без изразитих прилика.

                                                                                       Звижд-Обилић 1-0 /0-0/

Кучево, стадион Мики Станојевић, гледалаца:80, судија Ивановић(Петровац)7, стрелац:Маркићевић  у 68 мин (Звижд), жути картони :Терзић, Јовановски, Смиљанић (Звижд),Станковић, Мађарић,Радојевић (Обилић )

Звижд: Вукојевић  7Јовановић 7 ,Терзић 7,5 Манојловић 7 Милосављевић 7, Колески 7, Мирковић 7,5 Јовановски 7(Д.Јовић -) Маркићевић 7,5 (А.Јовић 7),  Ракићевић 7, Смиљанић 7

Обилић:Митић 6, Дудић 6,5 Павловић 7, Тасић 6,5 Станковић 7, Мађарић  6,5  Миленковић 7, Ранковић 7 
Ђорђевић  7,Ђуровић 6,5 (Бура-),  Радојевић 6,5

играч уткмице: Терзић (Звижд)

Loading