Непосредна настава се наставља у свим школама у Србији

DSC05611
Facebook

Тим за школе донео је одлуку да и од понедељка, 28. фебруара, у свим основним и средњим школама у Србији ученици похађају наставу непосредно, односно, по првом моделу.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система „Сервис јавног здравља“ које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ од 18. до 23. фебруара 2022. године број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 1348 (0.18 одсто) оболелих.

Учешће деце школског узраста у укупном броју потврђених случајева covid-19 у истом периоду износио је 4.7 одсто.
У основним и средњим школама на територији Републике Србије, није било одељења (16 и мање ученика), која су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих пет календарских дана.

Укупно је 13 (0.03 одсто) одељења (17 и више ученика) која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих пет календарских дана и 2 (0.005 одсто) групе у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих пет календарских дана.

Тим за школе ће наставити да прати ситуацију и доноси одлуке на недељном нивоу.

извор: РТВ

Loading