ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ: Просечна плата биће 1.000€ а пензија 500!

2904537_10_ff
Facebook

Председник Србије Александар Вучић гостовао је јутрос уживо у јутарњем програму ТВ ПИНК где је одговарао на сва актуелна питањаНа самом почетку је нагласио да овог јутра наступа као председник Републике а не као страначки лидер, што му закон и забрањује..О некадашњем смањењу пензија и данашњих 100 евра младима

На питање која му је најтежа одлука за све ове године, он је рекао да је то смањење пензија и да су се због тога и његови родитељи највише љутили јер су имали велике пензије. Кад је реч о 100 евра младима, он је рекао да раније то није могло да се исплати јер је реч о великим парама, а то је око 200 милиона евра за две исплате од по 100 евра младима.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да му из опозиције пребацују што даје младима по 100 евра, уз најаву нове исплате, али да би то радили и они да су могли, а да држава сада то може.

„И они би се тога сетили, али нису могли. Није било здраве економије, ни инвестиција. Ми то можемо, а да не угрозимо стопу јавног дуга. Али, људи имају право да очекују још боље, да теже ка срећи“, рекао је Вучић за ТВ Пинк. Он је оценио да су некада државом управљали „тајкуни и страни амбасадори“, сасвим отудјени од градјана, док како је додао, грађани „цене рад и виде да ова власт има план“. „Србија иде у веома добром смеру. Морамо да наставимо да радимо са великим амбицијама“, рекао је Вучић.

Он је нагласио да смо „дали 500 милиона за разноразна давања“.

Председник је рекао да наши људи узимају бољи живот здраво за готово као и мир као и стабилност а не схватају колико је то скопчано са оним што држава ради. Подсетио се силних непроспаваних ноћи кад је реч о набавци респиратора, да свега има, да ништа не фали… На констатацију да му људи верују, он каже да му неки верују, а неки не.

– Важно је да људи знају да је наша стопа раста већа него код неких европских земаља, први пут лекари из Немачке долазе код нас, људи се враћају… Морамо да видимо за занаталије, водоинсталатере, шофере… Да смо овако радили прошлих 30-40 година, сад бисмо били одмах иза Немачке – рекао је председник нагласивши да је 2013. просечна плата у Београду била 400 евра, а сад је 780, само осам година касније.

– Просечна плата у Србији до краја мандата ове владе биће 1.000 евра а просечна пензија 500 – нагласио је председник.

извор и фото : Курир

Loading