Пријавите се на конкурсе за резервне официре и подофицире ваздухопловства

gst_8417_1614238226_1614760404_1643726791
Facebook

Министарство одбране и Војска Србије расписали су конкурс за слушаоце Курса за резервне официре Војске Србије рода авијације, као и пријем подофицира у Ратно ваздухопловство и ПВО. Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић позвао је младе да искористе прилику и постану део елитног плавог строја Војске Србије.

– Будућим официрима авијације и подофицирима РВ и ПВО пружамо могућност да раде са најсавременијим авионима и хеликоптерима, усавршавају се, напредују и пре свега служе нашој отаџбини – рекао је министар Стефановић.

На јавни оглас за Курс слушалаца за резервне официре могу се јавити младићи и девојке, са завршеним основним студијама, који до краја 2022. године навршавају 27 година или су млађи. Пријаве се могу поднети до 31. марта на порталу е-управе и на шалтерима „Поште“, као и у надлежним центрима Министарства одбране – некадашњим војним одсецима, док кандидати који имају боравиште у иностранству то могу учинити у надлежним дипломатско – конзуларним представништвима Републике Србије.

Сви кандидати, који задовоље услове конкурса, упућују се на селекцију, која обухвата психолошку и здравствену процену, као и селективну падобранску и летачку обуку која се реализује у јединицама Војске Србије. Изабрани кандидати почињу са Курсом 1. септембра ове године. Они који успешно заврше Курс имају могућност пријема у професионалну војну службу у својству официра рода авијације.

Такође, Команда Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије расписала је и конкурс за пријем 89 подофицира у 250. ракетну бригаду за противваздухопловна дејства, 98. ваздухопловну бригаду и 126. бригаду ваздушног осматрања, јављања и навођења.Прилику да стекну прве подофицирске чинове имају кандидати до 40 година старости, који испуњавају услове конкурса и остваре најбоље резултате на селекцији. У зависности од формацијског места, они ће радити у Београду, Краљеву, Нишу, Новом Саду и другим местима у којима су размештене јединице РВ и ПВО.  На конкурсу је највише позиција које захтевају техничка усмерења стечена током четворогодишњих средњих школа, а за поједина формацијска места неопходна је возачка дозвола „Б“ категорије.

Кандидати и кандидаткиње који буду имали највише успеха током селекције, биће упућени на шестомесечни курс за подофицире у центре за обуку Војске Србије где ће стицати неопходна стручна знања за послове који их очекују. Полазници који успешно заврше обуку постају кандидати за пријем у професионалну војну службу у својству подофицира на неодређено време.Очекује их мноштво прилика за усавршавање и напредовање уз бенифиције које у виду стабилних и редовних примања, решавања стамбеног питања и врхунске здравствене заштите нуди професионална војна служба.

Заинтересовани додатне информације о конкурсима могу добити у надлежном центру Министарства одбране, надлежним дипломатско-конзуларним представништвима Републике Србије у иностранству, Команди РВ и ПВО, као и на сајту Министарства одбране на следећим линковима :

Јавни оглас за пријаву кандидата за слушаоце курса за резервне официре Војске Србије рода авијације

Јавни конкурс за пријем у професионалну војну службу на неодређено време у својству подофицира

ИЗВОР И ФОТО: МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Loading