Помоћ од 20.000 динара пензинерима ће се исплатити 10. фебруара

DSC08333
Facebook

Министарство за рад, запошљавање, социјална и борачка питања саопштило је данас да ће, у складу са Закључком Владе Србије од 20. јануара, Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање исплатити новчане помоћи у износу од 20.000 динара свим корисницима пензија, корисницима права на привремену накнаду, инвалидима рада друге и треће категорије инвалидности и инвалидној деци корисницима привремене накнаде Фонда.

Исплата новчане помоћи почеће 10. фебруара за све кориснике којима је решењем о остваривању права утврђен датум коришћења закључно са 31. јануаром 2022, без обзира на датум доношења решења, наводи се у саопштењу Министарства.

Додаје се да ће исплата помоћи корисницима који су право остварили закључно са 31. јануаром ове године, а нису обухваћени исплатом од 10. фебруара, бити обављена једнократно, након успостављања исплате пензија.

Корисници који испуњавају услове у складу са Закључком Владе, неће морати да се пријављују, већ ће им новац аутоматски бити исплаћен, напомиње Министарство.

извор : топпрес

Loading