Преко 820 000 младих пријавило за помоћ државе од100 евра

naslovna-slika-100-evra-2022
Facebook

До данас у подне, значи за непуна два и по дана (пријаве почеле 15. јануара), укупно 822 895 младих између 16 и 29 година пријавило се за државну помоћ од 100 евра. У свим градовима приметно је много младих који желе да изваде личну карту како би до 30. јануара (када истиче рок), могли да се пријаве за ову помоћ. Како је најављено, исплата ће почети већ 01. фебруара.

Процењено је да око милион младих има право на ову помоћ. Они који се још нису пријавили, то могу да ураде путем портала Управе за трезор. Потребно је да унесу свој ЈМБГ, број личне карте и да изаберу банку у којој желе да им новац буде уплаћен. Након тога средства могу да се подигну са личном картом.

Да је интересовање велико видело се већ у првом минуту када је почела пријава, тада је своје захтеве поднело 1.370 особа, а након 18 сати било је пријављених више од пола милиона.

Министар Синиша Мали раније је оценио да огромно интересовање за овај вид помоћи потврђује да је у питању права мера која показује снагу државе. Он је истакао да су та средства издвојена да би се смањиле негативне последице вируса корона, али и помогло грађанима да што лакше преброде тежак период.

– Ова мера је важна, јер држава жели да покаже да подржава младе на којима наша земља остаје – казао је Мали. – Они су приоритет, желимо да осете оптимизам и да виде да наша економија иде напред.

ИЗВОР :Планкаданас

Loading