Превирања у ПОКС-у: Гојковић на Опленцу (поново) изабран за председника, али… и Војислав Михаиловић у Београду

poks-oplenac-foto-media-portal
Facebook

Како то преноси Медиа портал     на  јучерашњој ( 02. јануар) седници скупштине Покрета обнове Краљевине Србије досадашњи председник ове партије Жика Гојковић поново је изабран на ту функцију. На седници скупштине био је присутан 461 делегат од 687 позваних. Гојковић је на функцију председника изабран једногласно, док је Милош Парандиловић доскорашњи портпарол, изабран за заменика председника.

Пре неколико седмица у ПОКС-у је дошло до подела, када је део председништва странке самоиницијативно заказао скупштину странке за 15. јануар и кандидовао Војислава Михаиловића (унука генерала Драже Михаиловића)  за председника.

Након тога Главни одбор ове партије је заказао скупштину странке за 02. јануар, док је део председништва померио „своју“ скупштину за 03. јануар.

Гојковићу је мандат истекао 15. октобра, али је одлуком председништва наставио да вршу ту функцију све до скупштине чије одржавање је било предвиђено након председничких и парламентарних избора.

Изненадни пуч изненадио је све у странци, посебно због тренутка у коме се догодио. Подела је настала у најгорем тренутку по ПОКС јер се њихова коалиција „НАДА“ коју су формирали са ДСС-ом Милоша Јовановића котира доста добро у истраживањима јавног мњења.

Избори су за 3 месеца, а ПОКС чека правна борба како би се утврдили легитимни представници. Процене су да су уз Гојковића 2/3 странке, али и правни аргументи.

Извор и фото Медиапортал

На званичној фбц страници ПОКС-а од синоћ  је објава под насловом „Бивши председник ПОКС-а обмањује јавност својом фиктивном и нелигтимном скупштином“  а од јутрос друга у којој  се каже УЖИВО!! Данас у 12 часова пратите уживо ИЗБОРНУ СКУПШТИНУ ПОКС, на ТВ Балкан на каналу 533 на МТС и каналу 603 на Супернова. За сада је једини кандидат за председника који је скупио довољан број кандидататура градских и општинских одбора, Војислав Михаиловић.

Нешто после 14:00 часова објављен је и прилог у коме се каже :

ВОЈИСЛАВ МИХАИЛОВИЋ ИЗАБРАН ЗА НОВОГ ПРЕДСЕДНИКА ПОКС
Изборна скупштина Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) која је одржана данас у препуној сали Комбанк дворане у Београду, изабрала је једногласно за председника странке, Војислава Михаиловића, бившег градоначелника Београда, потпредседника Скупштине Србије, унука генерала Драгољуба Драже Михаиловића.
За заменика председника изабран је Душан Радосављевић, а за потпредседнике командант одбране Кошара пуковник Љубинко Ђурковић, Миленко Дачевић, председник ПОКС Републике Српске, Мирко Глибо са Косова и Метохије, мр Владимир Јелић, мр Ненад Томашевић и Владимир Ђорђевић.
Изборна скупштина добила је подршку делегације ДСС, коју су чинили потпредседник Зоран Сандић и председник Извршног одбора Урош Јанковић који се и обратио скупу. Осим њих подршку је дао и ЊКВ Принц Владимир Карађорђевић, али и друге јавне личности попут академика Матије Бећковића и песника Благоја Баковића.
– Из Београда је данас послата величанствена слика јединства и снаге наше странке и решености да се изборимо у оквиру Српске коалиције НАДА коју осим ПОКС и ДСС, чини и 28 покрета, странака, група и удружења грађана, за нормалну Србију. Осим обнове Краљевине Србије, борићемо се за очување Косова и Метохије у саставу Србије, заштиту српских националних интереса у Републици Српској и Црној Гори.
Са овог скупа дали смо и снажну подршку нашем заједничком кандидату за председника Србије, др Милошу Јовановићу – изјавио је нови председник ПОКС, Војислав Михаиловић и кандидат за градоначелника Београда испред Српске коалиције НАДА (ПОКС, ДСС).
Изборна скупштина је потврдила одлуке Председништва ПОКС о престанку мандата бившег председника Жике Гојковића и његовом искључењу из странке. Сутра ће бити поднет захтев Министарству за државну управу и локалну самоуправу за упис у регистар новог председника странке Војислава Михаиловића и брисање старог.
извор фбц ПОКС

Loading