Очекује ли нас зима са температурама вишим од просечних ?

IMG_0082
Facebook

Како је то на свом Инстаграм налогу  на основу најновијих резултата нумеричких климатских модела за сезонску прогнозу времена објавио директор РХМЗ-а Југослав Николић у Србији се очекује зима са температуром ваздуха изнад просека, а са просечном количином падавина .

„Климатски изгледи показују да ће температура ваздуха у току зиме 2021/22. године у Србији бити изнад вишегодишњег просека са одступањем до +1 степен Ц. Очекиване вредности средње зимске температура ваздуха биће у интервалу од 1 до 5 Ц у нижим пределима, а од -3 до -1 Ц у планинским пределима“, објавио је Николић на свом Инстаграм налогу.

Изгледи су да ће током децембра, јануара и фебруара у већем делу Србије број мразних дана, са минималном температуром ваздуха нижом од нула степени, бити у интервалу од 35 до 60, а на планинама од 65 до 85 дана, објашњава.

Очекује се од 7 до 17 ледених дана са максималном температуром нижом од нула степени, а на планинама од 25 до 45 ледених дана. У другој половини зиме постоји могућност за појаву таласа хладноће.

ИЗВОР: ТОП ПРЕС

Loading