Караван за климу у Раброву

1-4
Facebook

У организацији Француског института у Србији, Центра за промоцију науке и Еко школа Србије, изложба „Караван за климу – климатске промене и биодиверзитет путује кроз Србију, а јуче је стигла у Основну школу „Милутин Миланковић“ у Раброву и биће доступна за посетиоце од 22 – 26.11.2021. године.

Караван за климу је пројекат који је 2018. године осмислио Француски институт у Србији, а који се ове године реализује у партнерству са Центром за промоцију науке и уз подршку Делегације Европске уније у Србији и Канцеларије Програма Уједињених Нација за развој у Србији.

Повезујући борбу против климатских промена и заштиту биодиверзитета, Караван за климу 3.0 има за циљ подизање свести грађана о значају упознавања и идентификовања заштиц́ених врста на територији Србије.

Пројекат  „ Караван за климу 3.0 – Мали корак за човека, велики за природу – биодиверзитет и климатске промене у Србији“ је треће издање ове изложбе које представља наставак пројеката  „Караван за климу #2 – Трагање за обновљивим изворима енергије!“  и  „Караван за климу – Сви активни у борби против климатских промена!“, реализованих 2018. и 2019. године.

Овогодишње издање пројекта обухвата педагошку изложбу која представља јавности различите глобалне последице климатских промена (топљење поларних ледених капа, пораст температуре и ацидификацију мора, климатске екстреме попут пожара) са директним утицајем на биолошку разноврсност, али и инвазивне врсте, високопланинска станишта, влажна станишта и биодиверзитет градова, нудећи одговоре на питање како допринети очувању биодиверзитета. Изложба је употпуњена интерактивним експонатима које је осмислио Центар за промоцију науке, али и Кутком за друштвене мреже који је припремила Канцеларија Програма Уједињених Нација за развој у Србији.

Loading