Посао и специјализација за дипломце медицинских факултета са просечном оценом 8

DSCN2046
Facebook

Министарство здравља позвало је младе лекаре, дипломце медицинских факултета с просечном осеном осам и већом, да се пријаве на конкурс за посао и да професионалну каријеру граде у својој земљи, бринући о здрављу својих суграђана.
Конкурс за пријем младих лекара у установе секундарне здравствене заштите расписан је 15. новембра, а могу да конкуришу сви студенти који су имали просечну оцену преко осам.

– Моћи ће да добију специјализације по избору које су дефицитарне у одређеној здравственој установи. Они нису заборављени, они ће бити примљени, они ће бити усавршавани и школовани о трошку државе, добијаће одређене специјализације – казао је Ашанин.
– До краја година ће се, поред пријема младих лекара са просечном оценом осам и више, наставити програм пријема најуспешнијих дипломаца са просечном оценом девет и десет – навео је Ашанин.

Нагласио је да програм запошљавања најбољих дипломаца за све много значи, а највише за здравствени систем Србије који је, како је навео, „сав терет ковид епидемије изнео врло успешно“.

ИЗВОР : БЛИЦ

Loading