Коло пре краја, Звижд освојио ласкаву титулу јесењег шампиона

256791513_928124124461812_8768273677980416827_n
Facebook

У утакмици која је по квалитету далеко превазишла не само окружни већ и зонски степен такмичења, „Вукови са Пека“ су у директном дуелу са другопласираном екипом Омладинца из Шетоња  освојили ласксву титулу јесењег шампиона Браничевске окружне лиге. Меч је одигран у идеалним условима које пружа стадион „Миодраг Мики Станојевић“и, слободно се може рећи,  представљао је праву посластицу за све фудбалске сладокусце који су   овог сунчаног јесењег поподнева имали прилику да му присутвују. Утакмица је имала два различита полувремена – у првом је домаћин био агилнији, супериорнији, више је нападао и успео да преко најбољег појединца меча, Смиљанића постигне погодак у 36 минуту ( за, како  се касије испоставило, коначних 1:0). У другом делу, гости су имали више од игре, створили су више прилика, али их је, пре свега данас изузетни млади вратар домаћина Вукојевић, спречио да постигну погодак и остваре бољи резултат.

Прва озбиљнија прилика за домаће била је у 8. минуту када је Смиљанић одлично продро по десној страни, убацио лопту у шеснаестерац гостију, домаћи су тражили најстрожу казну због играња руком једног од одбрамбених играча екипе из Шетоња, али је одлични судија Николић само одмахнуо руком. У 13. минуту након корнера гостујући играч бр 11 Веселиновић је захватио лопту главом али недовољно добро да озбиљније угрози Вукојевића. У 21.мнуту скоро идентична ситуација као из 8.- Смиљанић је продро, оштро убацио лопту са десне стране, она је ударила у руку неког од одбрамбених играча гостију али је Николић показао да се радило о природном положају и дао знак да се игра настави. У 36. минуту поново одличан продор Смиљанића по десној страни и када су сви очекивали центаршут у срце казненог простора он лопту шаље на другу стативу и смешта је у саму рашље Јанковићевог гола за , како се касније испоставило, коначних и великих 1:0 за Звижд. Два минута касније гости су опасно запретили прво преко Јовића а после и Михаиловића али је Виукојевић оба пута био сигуран. У наставку, у 52. минуту Смиљанић одчично убацује на петерац гостију али Колески за делић секунде касни и шанса одлази у неповрат. У 65. минуту Колески је одузео лопту одбрани гостју на неких тридесетак метара од њиховог гола али Јанковић истрчава и спречава други погодак домаћих. Омладинац највише има да жали за три шансе које је имао у једном нападу у 70. минуту : прво је Михаиловић шутирао искоса са леве стране а Вукојевић парадом одбио лопту на ивицу казненог простора где ју је страховитим шутем захватио Божовић, његов ударац је блокирао Симић а на ту лопту је натрчао Јовић и главом је упутио ка вратима Вукојевића који је још једном парадом успео да сачува свој гол. Јовић је још два пута био у прилици да изједначи: прво у 73. а после и у 75. минуту али у оба слчаја његове ударце  млади Вукојевић је успео да заустави и тако сачува своја врата. До краја меча треба истаћи и одлични ударац Мирковића са 18 метара у 78. минуту, који је завршио тик поред десне стативе гостујућег тима. Све у свему, одлична фудбалска представа крај Пека и више него заслужена победа Звижда за освајање титуле јесењег шампиона коло пре краја овог дела првенства.

 

Звижд – Омладинац 1:0 (1:0)

Кучево,стадион : „Миодраг Мики Станојевић“, гледалаца : 200, судија : Николић Милан (Породин) 7,5, стрелац : Смиљанић  у 36 мин (Звижд), жути картони : Мирковић, Сиљанић, Савковић, тренер Коцић (Звижд), Јанковић, Денић (Омладинац)

Звижд : Вукојевић 8, Јовановић 7, Терзић 7, Манојловић 7, Симић 7, Чабрило7, Мирковић 7,5 (Станић-),Јовановски 7, Колески 7, Греку 7 (Савковић -), Смиљанић 8 (Јовић 7)

Омладинац : Јанковић 6, Виријевић 6,5, Поповић 7,5, Животић 7, Бранковић 7, Божовић 6,5, Денић 6,5, Думитрашковић 6,5 ( Јовић-), Михаиловић 7, Веселиновић 7, Божовић 7

Играч утакмице : Смиљанић (Звижд)

ФОТО : ГАГИ

 

Loading