Кроз трње и камење у сликама живота

DSC_0546
Facebook

Синоћ је у Библиотеци „ Никола Сикимић Максим“ у Кучеву одржана мултимедијална промоција књига документаристе Дејана Радуловића.

Вече је објединило целокупни рад Дејана Радуловића. Разговарало се о документарним емисијама, чије трејлере смо имали прилике да видимо, али  и о књизи  Кроз трње и камење, која, као и емисије, представља сведочанство о великим причама и о великим људима како би их сачувала од заборава. Аутор нас је упознао са својим начином рада, одабиром тема и свим потешкоћама и лепотама који тај посао прате.

У пријатној атмосфери Библиотеке наш гост је разговарао са публиком и оставио утисак да је то човек који ослушкује живот око себе и покушава да га преточи у слику, било камером или речју. Своју љубав према раду, човеку, и разумевање живота и човека, Дејан Радуловић изражава кроз поезију. Имали смо прилику да чујемо једну песму из  збирке поезије Сви ми , као и једну необјављену песму.

На крају вечери, гост је поклонио по примерак своје две књиге нашој бибиотеци, али и свим школама на подручју Општине Кучево.

 

Loading