Од суботе ковид пропуснице за угоститељске објекте после 22 часа

Beograd, 15. oktobra 2020. - Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabic na sednici vlade Srbije. TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE / SLOBODAN MILJEVIC / an
Facebook

Кризни штаб је одлучио да се од суботе уведу  ковид пропуснице за посету угоститељских  објеката после 22 часа. Премијерка Ана Брнабић је рекла да ће се као валидан сертификат за боравак у затвореном након овог времена уважавати негативни ПЦР тестови, негативни антигенски тестови и сертификат о прележаном ковиду. . Такође, они који имају потврду о другој односно трећој дози вакцинације могу их презентовати и то ће се ,такође, уважити као валидни сертификат.Контролом ковид пропуснице, преко QР кода, који већ постоји у здравственом систему за сваког појединца, знаће се да ли је серификат валидан или није“, казала је премијерка Србије.

Она је рекла да је било проблема око фотографија на ковид пропусницама, тако да оне неће имати фотографије већ ће ковид редари и друга овлашћена лица моћи да затраже на увид лични документ са фотографијом уз пропусницу, било личну карту или пасош или други званични документ издат од званичног органа.

„Валидан ковид сертификат представља потврда друге, односно треће дозе ваквцине. Мора да није старија од 210 дана, када је у питању друга доза“, нагласила је она.

извор : МОНДО

Loading