Продавали лажне румунске „папире“ преко Удружења „Гвоздена врата -Poarta de fier“ “ са седиштем у Кучеву

hapsenje11
Facebook

Как то преноси БЛИЦ   припадници Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом и Тужилаштвом за организовани криминал у Београду, ухапсили су Р. Д. (1972), М. Д. (1996) и К. Ј. (1978). Сумња се да су чланови ове организоване криминалне групе чији је организатор Р. Д. у периоду од почетка 2016. до новембра 2020. године, обећавали српским држављанима да ће им легалним путем обезбедити уверења о румунском држављанству као и оригиналне личне карте и путне исправе Републике Румуније, захтевајући од њих да на име наводних трошкова поступка предају новац у износу од више хиљада евра.

На овај начин је ова организована криминална група којој припадају и двојица румунских држављана, како се сумња, прибавила противправну имовинску корист од 175.910 евра. Р. Д. је 2019. године регистровао Удружење грађана „Гвоздена врата – Поарта де фиер“ са седиштем у Кучеву, посредством којег је заинтересованим лицима издавао уверења о наводној промоцији румунске културе, а у изнајмљеном пословном простору одржавао састанке са особама које су заинтересоване за добијање румунског држављанства.

Уместо обећаних оригиналних докумената Републике Румуније оштећена физичка лица су добијала фалсификована документа или их уопште нису добијали.

Осумњичени су, уз кривичну пријаву којом су обухваћена и двојица румунских држављана, приведени надлежном тужилаштву.

Полиција наставља рад на овом случају и позива све оштећене особе од стране ове организоване криминалне групе да се јаве полицијским службеницима СБПОК-а на број телефона 011/2743-987, како би се утврдио укупан број оштећених.

ИЗВОР : БЛИЦ

Loading