Јесења акција добровољног давања крви одржаће се у среду, 13. октобра

DSCN1254
Facebook

Црвени крст  Кучево, у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије, организује  Јесењу акција добровољног давања крви у општини Кучево. Акција се одржава у среду, 13. октобра , у просторијама Црвеног крста Кучево, улица Жике Поповића б.б.у времену од 09,оо до 15,оо часова.

Ова Акција, као и претходних неколико акција, одржава се у условима пандемије COVID 19 вируса. Због тога ће Црвени крст  у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије, обезбедити дензификоване просторије, средства за дезинфекцију руку и  бесконтактно мерење телесне температуре, а сваком даваоцу заштитну маску и рукавице.

Организатори напомињују да је веома јважно да у овом  периоду обезбедимо што већи број давалаца, јер живот због корона вируса не може да стане, неопходне операције се и даље раде, и крв је свакодневно потребна. Свако ко се осећа здраво и нема температуру, прехладу или кашаљ, може се јавити лекарској екипи на Акцији, која ће проценити способност сваког понаособ да ли може или не да да крв у датом тренутку.

 430 total views,  2 views today