„Тома“ на биоскопском репертоару у недељу, 17. октобра

premijera-filma-toma-original-16157-1-pdg05enijgo34bx9idirrsnu39s4u0qbiyn842fhjc
Facebook

У биоскопу Центра за културу „Драган Кецман“ Кучево, у недељу 17. октобра, од 18.00 или 21.00 час, погледајте апсолутни хит – филм „Тома“.

Овај филм је један импресионистички портрет Томе Здравковића (Милан Марић) који приказује саме његове почетке, баш као и врхунац славе, његове љубави које су га инспирисале приликом компоновања неких од највећих хитова, и однос са великим бројем пријатеља које је имао у уметничком миљеу Југославије. Поред Томе, кроз филм пратимо животе познатих уметника тог времена — Зорана Радмиловића (Радомир Николић), Мике Антића (Марко Јанкетић), Тозовца (Иван Зекић) итд.

Ово је биографска прича о човеку кога не памтимо само по његовим песмама, већ као и једног великог боема — по понашању и у души. Филм прати две линије радње — 1991. пратимо однос Томе и доктора који започиње лечење Томе и како се то познанство претвара у пријатељство. Друга линија прати Томин живот — од детињства у Печењевцу, преко познанства са Силваном Арменулић (Тамара Драгичевић) које ће пресудно утицати на његову каријеру и приватни живот, достизања неслућене висине популарности али и дна живота. Ово је прича о души.

 402 total views,  2 views today