Вучић: Срамота је вређати оно што представља заједништво и јединство Србије – химну и заставу

00inst (1)_620x0
Facebook

Председник Србије Александар Вучић оценио је данас да је срамота да поједине друштвене групе, политичари и медији вређају све оно што представља заједништво и јединство Србије – српску химну и заставу.

„Демократија не значи само владање већине, већ и поштовања права мањине, права и на другачије мишљење и изношење другачијих ставова. Зато ћу увек бранити и све оне који не воле нашу химну ‘Боже правде’, који нису одушевљени нашом тробојком. Јер имају право да се тако према нашим знамењима, обележјима и свечаним песмама односе”, навео је Вучић у видео поруци на свом инстаграм налогу будуцностсрбијеав.

Бошњачко национално вијеће позвало је у уторак све управе образовно-васпитних установа у Санџаку да и ову школску годину почну „достојанствено”, поштујући различитости, без провокација деце и наставника бошњачке националности, наводећи да химну Србије Бошњаци „не доживљавају као државну”, већ националну химну српског народа, јавља Бета.

Вучић је у поруци грађанима навео да је вређање српске химне и заставе срамота и да није добро, како је навео, посебно у тренуцима када је Србија изложена великим притисцима и када очекује још веће притиске по питању опстанка целовитости земље.

„Позивам све људе да се ујединимо и све разлике ставимо по страни и станемо сви уз нашу химну ‘Боже правде’”, рекао је председник Србије.

извор:политика

Loading