Ђаци у школске клупе уз химну „Боже правде“

ПРАВДЕ-540x360
Facebook

Први пут у историји, школска година почеће интонирањем химне „Боже правде“. Ђаци ће у клупе поћи нормално, 01. септембра. Објашњавајући овај поступак, ресорни министар Бранко Ружић је рекао да …“да је важно да као грађани поштујемо своју заставу, грб и химну и тиме на најлепши могући начин чувамо свој идентитет, а нагласио је и да би сви који седе у Кризном штабу волели да деца све време похађају наставу непосредним путем, у својим школама, а не пред телевизором, односно рачунаром“.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће пратити ситуацију и одлуке прилагођавати према потребама, али да би се избегло погоршање ситуације, важно је да се пре свега стриктно поштују епидемиолошке мере, али и да се вакцинишу сви који то до сада нису учинили, пошто је вакцина цивилизацијска тековина и једини начин да ово све пребродимо, рекао је Ружић у интервјуу за Новости.
Министар је појаснио и модел одржавања наставе који подразумева три зоне – зелену, жуту и црвену, и рекао да је за његово спровођење ,односно за тачно одређивање када нека школа из једне зоне прелази у другу, одговоран посебно формиран стручни тим састављен од представника „Батута“ и Министарства просвете науке и технолошког развоја, који се већ дуже време бави координирањем и праћењем ситуације у школама широм Србије.
ИЗВОР И ФОТО :ПАЛАНКА ДАНАС

Loading