Glavni odbor RIIS ISTOK poslao je DEMANTI

IMG-4e1f0300423cfcf7ffc7db0c9376d503-V
Facebook

На званичну елерктронску адресу нашег сајта добили смо мејл следеће садржине :

Poštovani,

Povodom informacije u vašem mediju koja je objavljena na sajtu EKučevo, kao i FB stranici EKučevo, prinuđeni smo da vam dostavimo demanti. Sporna vest je objavljena 15. avgusta 2021. pod naslovom „Održana osnivačka skupština Pokreta Vlaha Srbije, najuticajniji članovi RIIS-a i opštinski odbori Vlaške stranke „Most“ pristupili“.

Molimo da demanti objavite u celosti.
Hvala
Glavni odbor RIIS ISTOK
Деманти преносимо у целини :

DEMANTI

Požarevac
16. avgusta 2021.g

 

Povodom izjave g. Ugrinovića, koju ste preneli u svom mediju, da su “najuticajniji članovi RIIS” prešli u novoformirani Pokret Vlaha Srbije, glavni odbor RIIS ISTOK je primoran da oštro demantuje ove navode.

Spominjanje RIIS ISTOK na spornoj konferenciji za medije je samo poslužilo kao dezinformacija sa ciljem da dovede građane u zabludu. Činjenica da nije navedeno niti jedno ime od tkz. „najuticajnijih članova“  RIIS ISTOK dokaz je da je ovakvim izjavama cilj senzacionalizam i jeftina samopromocija.

Novoformirani Pokret Vlaha Srbije, koji otvoreno sarađuje sa Novicom Janoševićem, predsednikom Nacionalnog Saveta Vlaha, u suprotnosti je sa stavom svih odbora RIIS ISTOK, koji su saglasni da je g.Janošević pretvorio nacionalni savet u stranačku polugu SNS-a. S tim u vezi, RIIS ISTOK je već žestoko kritikovao zloupotrebu službenog položaja predsednika NSV, jer je g. Janošević istovremeno i predsednik Opštinskog odbora SNS u Kučevu. Nacionalni saveti nacionalnih manjina ne smeju biti instrument za trgovinu uticajem, za račun političkih stranaka i moraju biti oslobođeni političke zavisnosti i na tome će RIIS ISTOK i naši partneri na republičkom nivou, Pokret Slobodnih Građana, uvek insistirati.

G.Ugrinović je član odborničkog kluba “Aleksandar Vučić – za našu decu” u Skupštini Grada Požarevca, i ovaj salto gde sa MOST-a skače sebi u stomak, odraz je katastrofalnog stanja u redovima SNS-a. Pokret Vlaha Srbije na čelu sa g.Ugrinovićem smatramo projektom SNS-a. Netačne tvrdnje i korišćenje RIIS ISTOK radi sopstvene promocije, pokazuje samo da je dosadašnji rad odbora RIIS ISTOK i Pokreta Slobodnih Građana u borbi protiv partokratije i jednoumlja duboko uzdrmao vladajuću nomenklaturu.

Regionalna Inicijativa Istočne Srbije RIIS ISTOK i naši odbori u gradovima i opštinama istočne Srbije, okupljeni su oko ideje decentralizacije i ekonomskog razvoja našeg regiona. Ekonomski oporavak moguć je jedino nadvladavanjem sadašnjeg centra moći SNS-a, koji se nalazi u Beogradu, a koji preko svojih koordinatora upravlja u svakom gradu i opštini. Smatramo da je devastirajuća politika SNS-a dovela istočnu Srbiju do siromaštva, obimnog iseljavanja stanovništva i nekontrolisane eksploatacije prirodnih bogatstava. Tako da je besmislica da se ijedan “najuticajniji član RIIS ISTOK” pridružio bilo kakvom satelitu SNS-a.

Biće još ovakvih Trojanaca u režiji SNS-SPS, bliže se izbori a oni izbora nemaju osim da se bave manipulacijama!

RIIS ISTOK – Pokret Slobodnih Građana

 

Loading