УСПОСТАВЉЕНА САРАДЊА МУЗЕЈА ЖРТАВА ГЕНОЦИДА И БИБЛИОТЕКЕ ,,НИКОЛА СИКИМИЋ МАКСИМ“ У КУЧЕВУ

WhatsApp Image 2021-08-06 at 16.33.16 (4)
Facebook
Данас је у Кучеву потписан Протокол о сарадњи Музеја жртава геноцида и Библиотеке ,,Никола Сикимић Максим“.
Протокол о сарадњи потписали су Дејан Ристић, в.д. директора Музеја жртава геноцида, и Јована Дишић, директорка Библиотеке ,,Никола Сикимић Максим“ у Кучеву
Потписивању Протокола о сарадњи присуствовао је председник Општине Кучево др Иван Рајчић и одборница у Скупштини општине задужена за образовање и културу Виолета Велимировић.
Препознајући области образовања, културе и научно-истраживачке делатности као темеље даљег свеукупног развоја нашег друштва, две установе културе успоставиле су сарадњу која за циљ има стварање предуслова за наставак активности у области неговања и афирмације културе сећања.
Музеј жртава геноцида ставио је на располагање Библиотеци у Кучеву своје богате архивске, библиотечке и музејске збирке, као и базе података које се односе на раздобља масовних страдања припадника српског народа у претходном веку, као и на жртве холокауста, злочина почињених над Ромима и припадницима других народа.
Библиотека и Музеј ће посебну пажњу у наредном периоду посветити организацији предавања, трибина, представљања књига, пројекција документарних филмских остварења, програма намењених деци и младима, као и другим активностима које за циљ имају обогаћивање и објективизацију наших знања из националне прошлости.
Музеј жртава геноцида ће и у наредном периоду интензивно наставити да јача и обогаћује институционалну сарадњу са водећим, релевантним и референтним установама у области културе, образовања, науке и уметности, посебно у сфери културе сећања, у Републици Србији, као и у свету.

Loading