Приход од наплаћених саобраћајних казни за првих 6 месеци увећан за преко 6 милиона евра

DSCF4862
Facebook

У првој половини године, државни буџет је знатно увећан од казни наплаћених од несавесних возача. Ресорни министар Александар Вулин, изјавио је да су ови приходи, у односу на исти период 2019. године, увећани за преко 6 милиона евра.

„Од 1. јануара до 30. јуна ове године наплаћено је више казни за 5.996.378 евра у односу на 2019. годину“ , рекао је Вулин на састанку на коме су анализирани резултати у првој половини ове године, као и даље унапређење рада полиције опште надлежности и саобраћајне полиције.

Вулин је истакао да су припадници саобраћајне полиције свакодневно на улицама и санкционишу возаче који управљају аутомобилима под дејством алкохола и психоактивних супстанци, те су на тај начин спречили многе саобраћајне незгоде и сачували људске животе, саопштио је МУП.

Министар је на састанку истакао и значај враћања позорника на улице и истакао да ће 400 момака и девојака бринути о безбедности грађана.

„Сврха увођења позорника је да живот обичног човека постане бољи, лакши и безбрижнији, а 400 момака и девојака позорника појачаће квалитет нашег рада, али пре свега безбедност грађана“, рекао је Вулин.

Састанку су присуствовали директор полиције Владимир Ребић и начелници полицијских управа, а Вулин је посебно похвалио рад саобраћајне полиције.

ИЗВОР: ТАНЈУГ, ТОППРЕС

 1,028 total views,  2 views today