Данас је Петровдан – храмовна слава у Турији и Раброву

IMG_20210712_095443242
Facebook

 

Данас је Петровдан -празник посвећен Св апосталима Петру и Павлу. На територији наше општине, као храмовна слава прославља се у Турији и Раброву док се у Плавчеву и Равништу обележава Литијама.
Вечерњим богослужењем уочи празника, Божанственом Литургијом, Литијом око храма, свечаним обредом резања славског колача, поделом Захвалница најзаслужнијим у протеклој години и „агапом“ т.ј. трпезом љубави  која је ове године одржана у реновираном и адаптираном делу Парохијског дома, у Турији је прослављена храмовна слава цркве Светих апостола Петра и Павла. Чинододејствовали су  пензинисани  Архијерески намесник великоградиштански прота Милан Мркаљ, протјереј хаџи Споменко Жарић старешина храма Светог Вазнесења Господњег у Кучево, јереј Марко Павловић, парох великоградиштански и старешина храма Светих апостола Петра и Павла у Турији, презвитер Никола Солдатовић.

Прослави храмовног празника присуствовао је велики број верника, гостију и донатора не само са територије општине Кучево него и из осталог дела земље као и иностранства. У име локалне самоуправе, која је пројекат адаптације Парохијског дома помогла са пола милиона динара, присутствовали су председник општине др Иван Рајичић и председник СО Бранко М. Кецман.

Loading