Кучево свечано обележило 08.јул – Дан општине

DSCN1919
Facebook

Поводом 08. јула, Дана општине Кучево, у Великој сали Центра за културу одржана је Свечана седница Скупштине општине Кучево .Овај дан се слави у спомен  на 8. јул  1882. године када краљ Милан Први Обреновић доноси Указ да се село Горња Крушевица, седиште у срезу Звишком – округа Пожаревачког, прогласи варошицом, и да се то место од тада зове поново Кучево као некада. Свечаности је присуствовао велики број високих званица, први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете и технолошког развоја Бранка Ружића, државни секретар у министарству просвете и технолошког развојa   градоначелници Пожаревца Саша Павловић и Смедерева Јован Беч, председници општина Петровац Душко Нединић и Жабара Јована Лукића, представници локалних самоуправа Малог Црнић, Деспотовца, Жагубице и братске општине  Врњачка Бања, многе личности из јавног, културног, привредног и политичког живота Србије, одборници СО, председници Месних заједница са територије општине Кучево, носиоци највиших функција наше локалне самоуправе у претходним временима, представници пензионера, , различитих удружења и невладиних организација потом  свештенства које своју пастирску дужност врши на територији наше општине, директори школа и јавних установа и многи други.

Присутнима се прво обратио председник СО Кучево , Бранко М. Кецман а потом је уследило  приказивање филма о ономе што је урађено од 17. августа до сада. После филма следило је обраћање  председника општине др Ивана Рајичића.

У другом делу  свечаности председник општине др Иван Рајичић, уручио је Плакете најзаслужнијим у протеклом периоду Награђени су :

 

  1. КУД „Штуле“ Волуја – за допринос у очувању културног наслеђа;
  2. Златан Забуковец – за допринос развоју културе;
  3. Јелена Гојковић – за изузетне спортске резултате;
  4. Дом здравља „Кучево“ – за изузетан допринос у борби против Covid-a19;
  5. Центару за социјални рад за општину Кучево са установом за одрасла и старија лица „Кучево“ – за изузетан допринос у борби против Covid-a16.
  6. Дејан Јовановић – за развој приватног предузетништва 7.
  7. Бобан Ђуровићу– за допринос развоју туризма општине Кучево 8.
  8. Игор Секулић – за допринос развоју општине Кучево;9.
  9. Бојан Кекић – за допринос развоју општине Кучево:
  10. Драган Стевановић – за допринос развоју привреде општине Кучево 11.
  11. Бранко Ружић – за допринос развоју општине Кучево

Приликом доделе, прочитано је писмо државног секретара у мисистартсву привреде Драгана Стевановића, који због обавеза није могао да присуствује седници.

У име награђених говорио је министар просвете Бранко Ружић.

У културно уметничком програму  наступио је Хор ОШ „Угрин Бранковић“ из Кучева са песмом „Граде мој“, дует Невена Милић и Ивана Миловановић отпевао је песму „Зора зори, петли поје“, КУД „Волуја“ извео је Игру на штулама а ансамбл музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Пожаревца-Одељење у Кучеву сплет народних песама.

 

 

 

 

 

 

Loading