178. рођендан школе у Раброву

1623131691946
Facebook

Основна школа „Милутин Миланковић“ Раброво данас слави свој 178 рођендан. Тим поводом директор Владимир Тодосијевић је рекао :

               „Ове године Дан школе обележавамо на неуобичајен начин, у посебним условима пандемије корона вируса COVID  19, који је захватио цео свет  Не можемо ни замислити колико је ученика стицало знања у нашој школи и колико учитеља и наставника је уткало своја умења учећи те исте ђаке, колико је великих људи отишло у свет из ових наших клупа, а колико нас је остало да и даље негујемо и градимо школу за будућност, која је пред нама. Зато је наша одговорност велика. Прошлост нам је племенита, а будућност од нас очекује много.

            Претходну школску годину завршили смо учећи на даљину, изводећи онлајн наставу, што нам није било лако, али смо се у томе сналазили и успешно дошли до краја школске године. Срећни смо што смо се вратили у учионице. Пред нама је нова школска година и нови услови рада, а школа је место где се надмећу знање, љубав, посвећеност и искуство.

            Основна школа у Раброву је дала огроман допринос у вршењу своје просветне и културне мисије, не само у локалној заједници, него и шире. У њеном летопису остале су и остајаће драгоцене поруке и богата педагошка искуства будућих генерација ученика и наставника. Само оно што је добро прихваћено је у овој школи као традиција. Из њених клупа стасали су многи уважени и цењени људи који су сада темељ наше земље.

           Једна од карактеристика наше школе је хуманост која се заснива на хуманитарним акцијама које спроводе ученици наше школе, вођени својим наставницима„.

 1,108 total views,  6 views today