Бодови наде – Звижд одличан против Слободе из Липа

197439567_599603661002184_5727990657088760064_n
Facebook

Оно што је одавно извесно када се ради о Подунасвко шумадијскојзони је да је РСК убедљиво први и да ће од јеени наступати у Српксој  лиги Запад. Звижд је јучерашњом победом над Слободом из Липа освојио бодове наде и поново има шансе за опстанак. Међутим, много тога зависи од других. Пре свега од расплета у Српској лиги- иако је тамо првенство завршено и даље се не зна ко ће све испасти. Наиме. ове године првак Српске лиге се не пласира директноп у Прву лигу већ игра бараж. И сад, уколико Слога из Пожеге (прва у Српској лигиЗапад) не успе да прође бараж, онда ће испасти и Слога из Петровца што ће произвести да из Подунавско-шумадијске зоне испада 6 клубова. Звижд је тренутно на 5 позицији од дна (значи у зони испадања) али теортски може да иза сбе остави још два клуба : уколико Борац из Раље и Слобода из Липа не остваре победе у последњем колу (оба играју као домаћини) а Звижд победи на свом гостоивању, онда је опстанак загарнтован. Уколико Слога из Пожеге „прође“ бараж, онда би нам било довољно да само једна од ове две екипе поклекне. Видећемо…

Звижд-Слобода (Л) 2:0 (0:0)

Кучево, стадион Миодраг Мики Станојевић, гледалаца /, судија Бабић (Топола) 8, стрелци : Матовић у 49 и Колески у 79 (Звижд), жути картони : Матовић,Смиљанић, Јовановски, Колески (Звижд), Миловановић, Стојковић и, Стојко0вић В, Станојевић, Радовановић, Филић (Слобода), црвени : Живановић (Звижд) Живковић (Слобода)

ЗВИЖД: Вукојевић 7, Јовановић 7, Терзић 7,5, Манојловић 7, Симић 7,5, Ивић 7, Смиљанић 7, Јовановски 7, Матовић 8(Мирковић-), Живановић 7, Милосављевић 5,5 (Колески 7,5)

СЛОБОДА: Миловановић 6,5, И Стојковић 6 (Пауновић-), В Стојковић 6,5, Милошевић 6,5, Гроздановић 6, Марковић 6 (Филић 6,5), Живковић 5,5, Смиљанић 6,5, Греку 7,5, Благојевић 6,(Станојевић 6) Младеновић 6 (Радовановић 6)

Игхрач утакмице : Матовић (Звижд)

После велике борбе и мноиго труда домаћи су успели да дођу до бодова наде у дуелу са директним конкурентом Слободом из Липа. Почело је неискоришћеним једанаестерцем из 3. Минута када је ноншалантни ударац Милосављевића са беле тачке Миловановић зауставио. Након тога домаћи пропуштаја више изгледних приликада би до вођства дошли у 49 минуту након контанапада када је Матовић избио сам пред врата гостију и лопту сместио у мрежу. Други погодак домаћи постижу у 79 минуту када је Колески одлично реаговао на центаршут Смиљанића са десне стране и са пар метара сместио лопту у доњи десни угао вратара гостију.

 

ФОТО : ГАГИ

Loading