Уколико планирате пут у иностранство, прво проверите да ли сте платили казне за прекршаје

granica-batrovci-2-640x363
Facebook

Пре него што се одлучите на пут у иностранство требало би да проверите у Регистру неплаћених казни да ли имате нека заостала дуговања, односно неплаћених казни за прекршаје, како не би дошли у ситуацију да вас  врате с границе .

Провера се може  извршити једноставним приступом Регистру неплаћених новчаних казни, који је доступан грађанима преко сајта Министарства правде, једноставним уносом имена, презимена и јединственог матичног броја грађана, а то такође могу да ураде и одласком у писарницу Прекршајног суда радним данима од 7.30 до 15.30 часова. Када постоји новчана казна систем ће избацити о којој казни и износу је реч, а одмах ће бити приказана и инструкција за плаћање те казне, чиме је знатно олакшан сам поступак плаћања.

На овај начин грађани ће себе поштедети непријатности да им на граничном прелазу није омогућен излазак из земље. Иначе, иста провера се врши и приликом уласка у земљу.

Најчешће се ради о новчаним казнама које нису високе, за неки неплаћени прекршајни налог, где судија након свих законом прописаних радњи по којима кажњени не поступи, изда потерницу.

 

Извор: Бизнис.рс

Фото:Танјуг

Loading