Кризни штаб предочио које мере за сузбијање епидемије остају на снази од јутрос у 06:00 часова

naslovna-slika-kriyni-stab-ponovo-yaseda
Facebook

Угоститељски објекти – кафићи, ресторани, ноћни клубови и барови, као и тржни центри – остају затворени, као до сада. Међутим, напомиње се да им је дозвољена шалтерска продаја хране и пића, као и да се достава може вршити 24 сата дневно. Хотелски ресторани и кафеи могу услуживати само и искључиво госте хотела са пријављеним боравком до 21 сат. Сви објекти продаје хране и установе културе (биоскопи, позоришта, галерије и библиотеке) могу да раде до 21 час, а сви остали објекти до 20 часова и морају обезбедити поштовање мере од минимум девет квадратних метара по особи или посетиоцу. Изузетак су фитнес клубови, спа центри, теретане и слично где мора бити обезбеђено шеснаест квадратних метара по особи.

Ово значи да уколико продавница, или на пример фризерски салон, има 90 квадратних метара, унутар тог објекта може боравити истовремено највише 10 особа.

Исто правило се примењује на теретане – унутар фитнес центра од 160 квадратних метара не сме боравити више од 10 особа. У број присутних особа у објекту улазе и запослени (фризер, продавац, фитнес инструктор).

Влада Србије напомиње да ће бити појачан инспекцијски надзор поштовања управо ове мере – поштовања дозвољеног простора по особи унутар објекта, као и постојања ковид редара у датом објекту

Вакцинација против заразне болести ковид 19 одвијаће се без прекида по унапред утврђеном плану и у наредним данима, наводи се на сајту Владе Србије.

ИЗВОР : Влада Србије, еБ

ФОТО : Влада Србије

Loading