Одигравање фудбалских утакмица уз поштовање свих прописаних мера : без публике, обавезно ношење маски…

unnamed
Facebook

Током овог викенда нстављају се фудбалска првенства у оквиру  скоро свих рангова такмичења. Начин организовања и одигравања регулисан је посебним Протоколом који преносимо у целости :

Протокол за организацију утакмица у ванредним околностима проузрокованим Корона вирусом за сезону 2020/21.:
Све утакмице у свим лигама које се организују на територији ФСР Западне Србије (Српска лига „Запад“, зонске лиге, лиге млађих категорија ФСРЗС, лиге женског фудбала ФСРЗС и све лиге окружних и општинских фудбалских савеза) ИГРАЋЕ СЕ БЕЗ ПРИСУСТВА ПУБЛИКЕ.
Поред играча и званичних службених лица клубова на утакмицама дозвољено је присуство још и:
-максимално по 10 чланова делегација домаћег и гостујућег клуба (списак чланова делегација које присуствују утакмици клуб предаје делагату 60 минута пре почетка утакмице),
-максимално 5 редара,
-максимално 8 сакупљача лопти,
-акредитовани представници медија (новинари, сниматељи) и то ван ограђеног дела терена за игру, без контакта са играчима и службеним лицима,
-званични представници фудбалског савеза,
-припадници МУП-а.
Сви учесници у организацији и спровођењу утакмице дужни су да се придржавају свих прописаних мера Владе Републике Србије које се односе на спречавање ширења вирусне инфeкције КОВИД-19. У случају процене да је у неком делу присутан већи број лица, делегат је дужан и овлашћен да изврши прерасподелу лица, док клуб-домаћин сноси последице у складу са одредбама Дисциплинског правилника ФСС које се односе на слабу организацију утакмице.

УПУТСТВА ЗА ПРИПРЕМУ ПРОСТОРИЈА И РЕКВИЗИТА
1.Домаћи клуб је дужан да изврши дезинфекцију свих унутрашњих просторија, клупа за резервне играче 2 сата пре почетка утакмице, као и непосредно после њеног завршетка.
2.Пре почетка утакмице и у полувремену лопте којима се игра утакмица морају се дезинфиковати.
3.У свлачионицама и свим затвореним просторијама врата држати што је више могуће отворена, избегавати додиривање брава и поставити средства за дезинфекцију руку.
4.На улазима у делу стадиона где се налазе службене просторије који користе играчи морају бити постављене дезо

ПОНАШАЊЕ ЛИЦА НА СТАДИОНУ
1.Ношење заштитних маски на отвореним и затвореним просторим стадиона је обавезно, изузев играча на терену за игру и судија.

ПОСЕБНА УПУТСТВА ЗА ИГРАЧЕ И СЛУЖБЕНА ЛИЦА
1.Приликом доласка на стадион сви играчи и службена лица морају носити заштитне маске.
2.Забрањено је задржавање у свлачионицама дуже од 30 минута.
3.Забрањено је међусобно руковање у рестриктивном пре почетка утакмице између играча и судија, као и по завршетку утакмице.
4.Излаз за играче и службена лица, тунел за излазак на терен морају бити без деце, маскота или било ког другог особља.

Loading