Потписан Уговор о донацији 3,8 милиона динара општини Кучево

33621aac65a59447f96b9d729eb2fd6e_L
Share on facebook
Facebook 0

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин потписао је 14. марта са представницима 123 локалне самоуправе из целе Србије уговоре о наменским трансферима намењеним развоју постојећих и успостављању нових услуга социјалне заштите .

Прошле године је за наменске трансфере за 122 локалне самоуправе било издвојено 400 милиона динара, навео је Вулин новинарима након потписивања уговора и истакао да је ове године из буџета за ту сврху издвојено 700 милиона динара. Наменски трансфери намењени су развоју постојећих и успостављању нових услуга социјалне заштите (дневни боравци, дневни клубови, помоћ у кући, прихватилишта, прихватне станице, свратишта, становање уз подршку, лични пратилац детета, саветодавно терапијске услуге) у свим локалним самоуправама које су испод републичког просека развијености.

Потписаним уговором општини Кучево ће до краја години бити на располагању 3,8 милиона динара у једнаким месечним износима. Ова средства биће преусмерена Центру за социјални рад који ће их употребити у складу са одредбама уговара.

 4,487 total views,  4 views today

Slider