Одлична фудбалска представа на стадиону „Миодраг Мики Станојевић“ : Звижд – Поморавље 1:1

DSC08353
Facebook

У заосталој утакмици последњег јесењег кола (одложена због позитивности више играча  гостију на корона вирус) Звижд и Поморавље су поделили бодове играјући нерешено 1:1. Меч је почео минутом ћутања у част преминулог  играча домаћих Миодрага Степановића .

Већ у 1. минуту Звижд је запретио преко Матовића -након што је судија дозволио предност ( прекршај на неких 25 метара од гола гостију) али лопта одлази у корнер. У 10 минуту слична ситуација, поново је крагујевачки судија применио правило предности, Стојадиновић упошљава Матовића али његов ударац је изблокирала одбрана остију. У 18. минуту гости су запретили брзом контром али Манојловић успева да осујети акцију и избије лопту у поље.  У 25. минуту домаћи освајају лопту на својој половини, Стојадиновић прелази са њом неких двадесетак метара  а онда је упућује на десну страну до Матовића који улази у казнени простор  и са неких десетак метара шаље је поред Мишића у мрежу. У 32. минуту одличан ударац Никчевића са ивице казненог простора али преко пречке. У 43. минуту Смаиловић долази до лопте на десној страни, убацује је на петерац одакле је Павловић снажним ударцем главом шаље под пречку за, како се касније показало, коначних 1:1. У 50. минуту Матовић упућује добар ударац главом али Мишић брани. У 64. минуту главом покушава и Живановић али поново је Мишић на месту. Шансу утакмице домаћи пропуштају у 65. минуту након контре Матовић  улази у казнени простор са десне стране, Мишић му истрчава у сусрет, млађани голгетер  домаћих маниром врхунскоиг стрелца  упућује лоб ударац али уместо у празна врата, лопта ношена ветром одлази  преко пречке и шанса остаје неискоришћена. До краја меча велика борба, домаћи од 75. минута играју са играчем више јер је Анђелковић искључен због другог жутог картона, али до промене резултата није дошло.

Звижд – Поморавље 1:1 (1:1)

Кучево, стадион Миодраг Мики Станојевић, судија Сретеновић (Крагујевац) 8, стрелци : Матовић у 25.мин(Звижд) Павловић у 43 (Поморавље), жути картони : Смиљанић,Живановић (Звижд) Јанковић, Анђелковић, Стојиловић, Павловић, Тројановић, Муљајић(Поморавље), црвени картон : Анђелковић у 75. мин (Поморавље)

Звижд : Ђорђевић 7, Смиљанић 7, Терзић 7,5, Манојловић 7,5, Симић 7, Ивић 7, Стојадиновић 7,5, Јовановски 7, Матовић 7,5 (Колески 7), Живановић 7,5, Милосављевић 7

Поморавље : Мишић 7. Перић 6,5 (Муљајић 7), Јанковић 7, Јовановић 7, Анђелковић 6,5, Божовић 7, Стојиловић 6,5, Смаиловић 7 (Миљуш 7), Павловић 7,  Тројановић 6,5 (Поповић 6,5)Никчевић 7 (С.Перић-)

Играч утакмице : Матовић (Звижд)

Loading