Na inicijativu Policijske stanice Kučevo održan sastanak na temu „Nasilje nad ženama u porodici i u partnerskim odnosima„

dscf8477
Facebook

Sastanku prisustvovali svi predstavnici potpisnika Sporazuma o saradnji u sprovođenju zaštite žrtava nasilja u porodici i žena u partnerskim odnosima na području opštine Kučevo

U petak, 30. septembra, u Svečanoj Sali SO Kučevo, održan je sastanak predstavnika svih relevantnih ustanova  potpisnika Sporazuma o saradnji u sprovođenju zaštite žrtava nasilja u porodici i žena u partnerskim odnosima na području opštine Kučevo. Sastanak je održan na inicijativu Policijske stanice Kučevo.

dscf8480 dscf8484

Tokom sastanka razmatrani su problemi sa kojima se  ustanove suočavaju prilikom rešavanja ovih problema. Izneti su karakteristični slučajevi nasilja u porodic, uz opis izvršenog dela i mera sprovedenih od strane merodavnih institucija, ali bez navođenja imena članova porodica ili žrtava. Zajednički je konstatovano da se akcenat treba staviti na prevenciju nasilja u porodici, ranu detekciju rizičnih porodica, kao i sprečavanju sekundarne viktimizacije žrtava. Konstatovano je da ovakvi sastanci izuzetno koriste jer uspostavljaju bolju koordinaciju svih ustanova uključenih u rešavanju ovog problema.

dscf8477

Ponovljeniu su i zadaci i obaveze pripadnika MUP-a ,predviđenih posebnim Protokolom o postupanju policijskih službenika u slučajevima nasilja nad ženama u porodici i u partnerskim odnosima. Sastanku su prisustvovali načelnik Policijske stanice u Kučevu, Dejan Janković, predstavnici Policijske uprave Požarevac, Časlav Živić i Biljana Nedeljković, direktor Centra za socijalni rad za opštinu Kučevo Slađana Maranović-Nikolić, socijalni radnik Nataša Milenković, direktori srednje i osnovnih škola sa teritorije opštine Kučevo, Slobodan Bojović, Snežana Kržanović, Jelena Živanović i Nebojša Veljić,  predstavnici Osnovnog javnog tužilaštva i Prekršajnog suda Požarevac,Miša Petković i Vladimir Bogićević, advokat  po službenoj dužnosti „Besplatna pravna pomoć“ Snežana Borojević , inspektor PS Kučevo Jovica Stefanović i predstavnici Doma zdravlja u Kučevu, dr Dijana Đorđević, Milena Rajić,Jadranka Dejić, Dragana Bošković, Ivana Veljković i Danijela Marković.

Loading