Енергетска ефикасност Центра за културу „Драган Кецман“ унапређена уз подршку Краљевине Норвешке

DSC08339
Facebook

Преко пројекта „Норвешка за вас – Србија“, вредног 110 хиљада евра , којим је пре свега унапређена енергетска ефикасност, створени су много бољи услови рада у Центру за културу „Драган Кецман“.

„Краљевина Норвешка помогла нам је да унапредимо енергетску ефикасност Центра за културу, а ова подршка нам је од изузетног значаја. Боравак у објекту је сад побољшан за све грађане који га користе за различите културне активности, а све уштеде користићемо за даље одржавање објекта“, рекао је председник општине Кучево др Иван Рајичић.

Укупна вредност радова била је око 110.000 евра, од чега је Краљевина Норвешке издвојила око 100.000 евра, а општина Кучево око 10.000.
„Подршка Краљевине Норвешке допринеће значајном смањењу трошкова грејања, а уштеде ће бити искоришћене за финансирање активности везаних за културу, ради унапређења квалитета културног живота у Кучеву. Поред тога, уградњом система за дојаву пожара повећана је безбедност зграде, корисника и посетилаца“, каже в.д. менаџерке пројекта „Норвешка за вас – Србија“ Милица Дошеновић.

У склопу примене принципа доброг управљања, које се спроводе у сарадњи са програмом Сwисс ПРО, општина Кучево донела је одлуку да средстава добијена уштедама оствареним подизањем енергетске ефикасности буду употребљена за редовно одржавање и модернизацију објеката, као и унапређење постојећих и развој нових садржаја, које ће грађани бирати кроз анкету.

Извор: УНОПС

Loading