Како до државне помоћи од 60 евра?

DSC08330
Facebook

Министар финансија Синиша Мали рекао је да ће пријављивање за нови пакет помоћи грађанима почети у априлу.

Синиша Мали је, гостујући у Јутарњем дневнику РТС-а, рекао да је један део великог пакета економске помоћи усмерен ка свим пунолетним грађанима.

– Ми ћемо током ове године у две рате исплатити укупно 60 евра, првих 30 евра следи у мају, других 30 евра у новембру, при чему ће наши најстарији суграђани добити додатних 50 евра у септембру – навео је Мали.

Најавио је да ће се са пријављивањем кренути у априлу, а начин ће бити исти као и прошле године.

– Ко се пријави за првих 30 евра, аутоматски ће добити и других 30 евра. Није потребно два пута се пријављивати – објаснио је министар.

– Наши најстарији суграђани добиће додатних 50 евра, укупно 110 евра помоћи за оне за које сматрамо да су и најугроженији – истакао је Мали.

Примаоци пензија и корисници новчане социјалне помоћи су аутоматски пријављени за исплату једнократне помоћи, односно нема потребе да се пријављују.

На рачун грађана биће пребачен износ у динарској противредности по средњем курсу Народне банке Србије.

Један од циљева овакве мере је и подизање личне потрошње грађана која би требало да се одразити на привредни раст, односно раст БДП-а.

Поред директне помоћи грађанима, у оквиру новог пакета мера планирана је и подршка привреди, па ће тако сваки предузетник и радник запослен у микро и малим предузећима примити укупно по 48.000 динара. Држава ће, наиме, радницима исплатити три пута по 50 одсто минималне зараде.

Извор :Танјуг

Loading