Председник Вучић : пакет помоћи привреди и грађанима у наредних 10 дана

vucic-tanjug--6-
Facebook

„Ми нисмо у локадауну, нама раде ресторани и до 20 сати, гледамо да људи раде и преживе. Идемо са новим пакетом помоћи и очекујте да у наредних 10 дана изађемо са новим пакетом’“, рекао је председник Србије Александар Вучић за ТВ Прва.

Не питајте одакле паре, додао је Вучић и истакао да држава то може захваљујући одговорној политици.

„Имамо паре, али немамо ћуп да избацујемо колико сви желе. Али, ћемо опет економију да сачувамо и зато су нам потребне вакцине и зато ћемо већ следеће недеље да обавестимо јавност смо мало поправимо салдо у броју вакцина, иако је то немогуће обећати у овим условима“, казао је Вучић.

Истиче да је сваку вакцину увозила и платила држава без икаквог посредника.

„Нема ниједног посредника, када будете видели цену споменик ћете да ми дижете једног дана. Не смем да кажем цену јер ће сви да траже онда од Кинеза по тој цени да траже. Ја због њих не смем да кажем“.

Каже да неће ни због Американаца да каже цену јер су нам дали поштену цену.

Србија по паду БДП од један одсто убедљиво најбоља у Европи

„Србија је са падом БДП-а од један одсто убедљиво најбоља у Европи у 2020. години“, изјавио је председник Србије Александар Вучић.

„Прва следећа земља у Европи је на минус три одсто, Црна Гора рецимо на минус 16, Хрватска на минус 10“, рекао је Вучић.

Каже да се драстично мењају геополитичке и геоекономске прилике у свету.

„Корона их брже мења него Други светски рат и ко ће да се снађе и бори за државу на најбољи могући начин“, рекао је Вучић.

Извор: Танјуг, ТопПрес

 1,202 total views,  2 views today