Бригада за лупетање и губљење времена

132190921_1111284899326906_2953052364828990677_n
Facebook

Ово је наслов којим је „Блиц“ окаректерисао оне који се истичу по „брљотинама, незнању и мржњи“ приликом јавног изношења оцена о појединим личностима  и догађајима, не поштујући основне принципе који налажу да се пре свега утврди истина изнесених навода.

Фејсбук, Твитер и остале друштвене мреже, блогови,форуми, вибер и WhatsApp групе нису медији по  Закону о јавном информисању. С једне стране, то их чини оазом велике слободе у којој нису обавезни да, попут медија, наводе изворе или штите претпоставку невиности, али их не лишава  ни одговорности за написану рeч (www.medijskapismenost.).

Директор ЦЕБЕФ-а Дамир Хандановић изјавио је да је дошло време да се преузме одговорност за сваку написану и изговорену реч, посебно у односу на политичке личности и медије.“ ( иформер.рс)То је потребно, пре свега, јер  су, како то преноси  Аljazeera.net  „Медији под  терором друштвених мрежа“.

Да је  време да се неке ствари промене у односу на писања по друштвеним мрежама, односно да свако преузме одговорност за написану и изречену реч, најбоље говори акција коју је у том правцу покренуо Министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Loading