Ситуација у Установи за одрасле и старије озбиљна- позитивно 66 корисника

94975319_989164728148018_1802444662842064896_o
Facebook

Чинимо све што је у нашој моћи да заштитимо животе и здравље корисника и запослених, основни је мото под којим данас функционише Установа за одрасле и старије „Кучево“.  Како портал еКучево незванично сазнаје, по још непровереним информацијама, тренутна ситуација је  изузетно тешка :  од јутрос до 19:00 је трајало тестирање свих 125 корисника. На жалост, њих 66 је позитивно. Због тога је на сваком спрату Установе формирана „црвена“ зона у коју су смештени  корисници код којих је детектован корона вирус. Све кориснике код којих је установљена зараженост, прегледала је докторка  из Дома здравља и одредила терапију у складу са симптомима. До даљњег, из Дома здравља у Кучеву, сваког дана ће, пре и по подне, долазити ординирајући лекар који ће се старати о корисницима.

Ускоро ( у петак)  у Установу би требала ући друга смена запослених  како би са корисницима провела наредних 7  дана. Пошто  потребан број радника не може да се нађе међу тренутно запосленим, локална самоуправа је издвојила неопходна финансијска средства од 2 милиона динара, да се ангажују лица са евиденције Националне службе запошљавања.

У току пре поднева  у Пожаревцу је одржан састанак између највиших представника Завода за јавно здравље Пожаревац, директорке др Ане Јовановић  са својим тимом епидемиолога    и делегације Установе за одрасле и старије „Кучево“ коју је предводио в.д. директора Верољуб Петровић, на коме је договорено  даље поступање у вези епидемије корона вируса.

Loading