АКТУЕЛНО:Поштовање мера важније него икад – болнице пуне, а здравствени радници на ивици снага

IMG_0417
Facebook

 

Од почетка епидемије коронавирус је у Србији потврђен код 140.608 особа, а од последица заразе преминуло је 1.315 људи. У болницама је више од 6.500 пацијената, а на респираторима 223 особе.Епидемијска ситуација у Србији све је тежа, а јуче је био најтежи дан до сада.Према последњем пресеку подацу су алармантни – борбу са ковидом 19 изгубила је још 41 особа, а коронавирус је потврђен код 7.579 људи од 22.231 тестиране особе.

Због погоршања епидемијске ситуације Кризни штаб је донео одлуку да средњошколци и ђаци виших разреда основне школе пређу на онлајн наставу, као и да ће школски распуст почети 21. децембра и трајати до 18. јануара.

Председник Александар Вучић разговарао је са представницима Института за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“, Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, Агенције за лекове и РФЗО о хитној набавци вакцина. Једна по једна болница улази у ковид систем. Први пут су у црвеној зони и Клиника за опекотине, пластичну и реконструктивну хирургију Клиничког центра Србије и болница „Свети Сава“.Доктори из тих болница апелују на поштовање мера, јер је систем оптерећен, а лекари на ивици снага. И Клиника за психијатрију Клиничког центра Крагујевац ушла је у ковид систем, а директор КЦ Крагујевац Предраг Саздановић рекао је да ће окупација коронавируса трајати сигурно цело пролеће, а можда и до лета.

ИЗВОР РТВ

Loading