Влада Србије прогласила нове, оштрије мере, које ступају на снагу у уторак 24. новембра

img_83674
Facebook

Влада Србије усвојила је нове, оштрије мере, које ступају на снагу од уторка ујутру и важиће  наредних десет дана. Прва од њих је скраћење радног времена до 18 часова ресторанима, кафићима, баровима, клубовима, кладионицама и тржним центрима, објавио је на свом порталу РТС. Следе :  обавезно и безусловно коришћење личне заштитне опреме (ношење заштитне маске) у затвореном простору, као и на отвореном простору у оним ситуацијама где се не могу избећи међуљудски контакти; Забрана свих јавних окупљања с присуством више од 5 (пет) особа, у затвореном и на отвореном простору – од ове мере изузети су радне организације, школске установе, продавнице, тржни центри и слични објекти, за које важи прописано ограничење броја присутних особа у сваком тренутку у односу на квадратуру објекта (минимум 4 квадратна метра по особи); омогућавање рада од куће свим запосленима код којих то радни процес допушта; строга контрола обавезе ношења заштитне маске у возилима јавног превоза, уз ограничење максималног броја путника у возилу на половину декларисаног капацитета возила; строга контрола спровођења кућне изолације, кућног карантина (самоизолације), као и свих осталих противепидемијских мера које су на снази.

Влада наводи да су мере орочене на период од 10 дана и да ће бити изнова размотрене у скалду са актуелном епидемиолошком ситуацијом.

„Влада користи и ову прилику да још једном замоли и најснажније апелује на све грађане да се понашају одговорно према себи и осталим суграђанима. Све усвојене мере имају за циљ искључиво очување вашег живота и здравља“, наводи се у саопштењу.

Loading