Само легално изабрано руководство може да представља општину Кучево

IMG_0403
Facebook

Поводом  текста  који је  портал www.tpknews.com објавио под називом “1.000 NOVIH RADNIH MESTA: Vishwakarma potvrdio izgradnju fabrike cementa u Kučevu”  реаговала је локална самоуправа општине Кучево са следећим саопштењем за јавност :

Поштовани,У  прилогу 1.000 NOVIH RADNIH MESTA: Vishwakarma potvrdio izgradnju fabrike cementa u Kučevu   објављеном на Вашем порталу 15. новембра, постоји више констатација које нису у сагласности са чињеничким стањем, па од Вас, на основу важећих законских и подзаконских аката, тражимо да објавите и наш деманти.

Као прво, ми немамо никаквих сазнања, нити нас је ико обавестио  да је  Синиша Брсановић,  координатор између индијске фирме, Владе Републике Србије ,Министарства привреде, Министарства рударства и енергетике, Развојне агенције и Општине Кучево. Конатактирали смо наведена министарства и ни она нису упозната, нити су дала икаква овлашћења наведеном лицу. Синиша Брсановић је у претходном мандату имао више Уговора о привременим и повременим пословима али они у текућем нису продужени тако да од Општине Кучево нема овлашћења да је представља или предузима било какве радње у њено име.

Давор Станојевић је у претходном мандату био члан Општинског већа задужен за просвету ( мандат престао 17.08.2020.), тако да је нејасно у каквом својству и  из чега црпе ингеренције да и даље учествује у реализацији тог пројекта, и даје званичне изјаве ( да ће запослити 500 радника директно и 500 индиректно и из чега црпе).

Председник општине Кучево др Иван Рајичић, нити било ко други у Општинској управи, од компаније Vishwakarma није добио никакво писмо са садржином која се наводи у прилогу.

Поводом ове вести огласио се и заменик председника општине Ненад Микић http://www.ekucevo.rs/?p=36357, и председник ОО СНС Кучево Новица Јаношевићhttp://www.ekucevo.rs/?p=3635 који тврде да је ово евидентан покушај дискредитовања садашњег руководства општине Кучево. Како је навео председник ОО СНС Кучево Новица Јаношевић: “Једини који су овлашћени да представљају нашу локалну самоуправу су легално изабрани председник општине др Иван Рајичић и његов заменик Ненад Микић, и нико други”.

 

Loading