Штаб за ванредне ситуације усвојио превентивне мере у случају увођења ванредне ситуације

IMG_0415
Facebook

Штаб за ванредне ситуације Општине Кучево, уз придржавање свих предвиђених епидемиолошких мера, одржао је данас своју другу, редовну седницу на којој су биле 2. тачке дневног реда :Мере и активности на спровођењу превентивних и оперативних мера заштите од већих снежних падавина за 2020/2021. год у случају увођења ванредне ситуације на територији општине Кучево и Тренутна епидемиолошка ситуација у општини.

За локалне и некатегорисане путеве на територији општине задужено је ЈКП „Кучево“. Сви путеви разврстани у три групе приоритета:

Први локални приоритет: путни правци који чине везу са државним – регионалним путним правцима и везу до насеља где ученици путују у школу  као и до амбуланти у МЗ као и улице у граду

На овом приоритету и у случају увођења ванредне ситуације, потребно је омогућити непрекидно одвијање саобраћаја, а до прекида може доћи у трајању највише од 1-3 часа дневно у изузетно тешким временским условима.

Такође Први локални приоритет су и  сви путни правци које треба одмах-хитно очистити у случају спасавања живота људи и материјалних добара (омогућавање прилаза ватрогасног возила, хитно пружање здравствених услуга, хитни превоз болесника, трудница и др

Други локални приоритет: путни правци који чине везу између насеља на подручју општине и локални путеви или улице  са асвалтним и макадамским застором а који нису сврстани у први приоритет

Трећи локални приоритет: сви други путни правци који су сврстани у некатегорисане путеве.

На овом приоритету се за време трајања ванредне ситуације врши  чишћење путева тек након извршеног чишћења путева Првог и Другог локалног приоритета,  и на истим су могући дужи застоји саобраћаја. У циљу унапређења функционисања  радовима ће се управљати из једног центра и д План чишћења по  приоритетима  ће се доставити свим МЗ најкасније  до 20. новембра са циљем правовременог информисања о планираним активностима на њиховој територији.

За одржавање и чишћење путева : ДП 1б реда бр 33, ДПД 2 реда бр 147 и бр 163 и ДП 2.б реда 374 и 376 задужено је Предузећеза путеве Пожаревац Пункт Кучево које на залихама има потребну количину соли и агрегата.

Постоји довољан број тешке механизације на територији општине Кучево која ће се ангажовати уколико дође до великих количина падавина.

Чистиће се сви путни правци до којих може да  дође механизација. Уколико се ради о болесним и угроженим лицима на јако неприступачним теренима ангажоваће се и ватрогасна јединица а по потреби и возило Електомораве у екстремним случајевима( зимске саонице).

На критичним местима као што су Буковска , Церемошња, Равниште, Раденка и Волуја и Дубока у случајевима ванредне ситуације , постојала би додатна потреба за ангажовањем  механизације Војске Србије искључиво утоварне лопате са ланцима .

У оквиру друге тачке , Тренутне епидемиолошке ситуације на територији општине Кучево, констатовано је да је она за сада стабилна, али још једном је упућен апел грађанима да се придржавају свих предвиђених мера ( држање дистанце, ношење маске, неокупљање ).

Loading